17 de desembre del 2011

TAP MANIA PER EN GUILLEM

Del 12 al 19 de desembre l’Escola participa en la campanya de recollida de taps de plàstic per aconseguir un elevador

En Guillem és un noi de 16 anys de Torroella de Montgrí que va patir un accident i, en despertar del coma, es va adonar que ja no es podia valdre per ell mateix.
 
La campanya té com a objectiu adaptar la casa d'en Guillem a les seves discapacitats i facilitar-ne la rehabilitació. Els met-ges i els seus pares esperen poder mantenir el seu cos en for-ma durant el seu creixement i, amb els avenços constants de la ciència, algun dia poder recuperar-lo.
 
Una empresa de reciclatge s’ha compromès a canviar onze tones de taps de plàstic per un elevador que servirà per a fer més còmoda la vida d'en Guillem i de la seva família. L'empre-sa que compra els taps de plàstic ha preferit mantenir l'anoni-mat per evitar de rebre una pluja de peticions.
 
La iniciativa va néixer de Mari Carmen González, també de Torroella, que de manera absolutament desinteressada va iniciar la campanya per Internet. La campanya "Tapmania per en Guillem" ha aconseguit recollir fins ara un total de 7,5 to-nes de taps, però no n'hi ha prou i la campanya continuarà fins al 22 de desembre a l'espera de completar el pes que falta per arribar a les onze tones.
 
"Ens porten taps de tot arreu, de Terrassa, Barcelona, Lleida, Cantàbria, Palma i molts pobles de Girona. També hi col·laboren col·lectius des d'hospitals com el Trueta", ha dit Mari Carmen, i ha afegit que ella i les seves amigues s'han fet "un tip d'emmagatzemar taps i triar-los, perquè molta gent n'hi posa de suro o metall, i aquests no són vàlids".
 
A través del grup Tapmania per en Guillem de Facebook es pot tenir informació de la recollida. L’Escola s’afegeix a la campanya i es recolliran taps de plàstic en tres contenidors que es col·locaran als passadissos de secundària. A més, els taps que sobrin els utilitzarà una noia sorda per a poder combatre la seva discapacitat.
 
Entrevista de RAC 1 a la mare d’en Guillem:
LAURA RODRIGO 2 BAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada