17 de desembre del 2011

GANA AQUÍ?

El divendres 25 de novembre i dissabte 26, 19 alumnes i 4 “exs” de la nostra escola van voler donar suport a la gran recollida de menjar que organitza la Fundació Banc dels Aliments de Catalunya. Hi van col·laborar com a voluntaris per tal d’aconseguir l’ambiciós objectiu de recollir més de 800 tones d’aliments i duplicar així la quantitat recollida l’any passat.

Tot això s’ha de valorar molt, doncs es feia en horari festiu i una gran part de l’alumnat va respondre a la recollida empesos per a una bona causa : “Tothom té dret a menjar”.

Els voluntaris del divendres van recollir aliments al supermercat Consum del Jardí de les Tres Torres. Allà informaven els clients del que succeïa i, sobretot, miraven de conscienciar-los de la situació crítica en la que es troben milers de famílies per manca de recursos. Tota aportació per petita que fos, seria molt benvinguda. Però la resposta fou més que sorprenent. A les 14:30 ja s’havien omplert els 2 contenidors previstos i es començava a omplir un tercer que s’havia portat des del Mercat de les Tres Torres (tancat a la tarda). Al final del dia, els tres contenidors estaven plens i calia deixar les bosses al terra.

Els voluntaris del dissabte van anar a la seu del Banc dels Aliments, a la Zona Franca, en un antic col·legi que ara s’utilitza com a magatzem. Allà no paraven d’arribar contenidors plens fins dalt. Aquests es buidaven a poc a poc i es col·locaven els aliments en una cinta transportadora per a ser degudament seleccionats i empaquetats. Mentre uns feien aquesta tasca, altres s’encarregaven de fer les caixes.

S’ha d’agrair la col·laboració d’uns companys estrangers vinguts de les proximitats de la ciutat francesa de Metz que van ser de gran ajuda per a fer tot tipus de feines: doblegar caixes, precintar-les, participar en una “cadena humana” d’aliments, ajudar a la gent gran a classificar tot tipus de queviures...

Finalment, la campanya ha estat tot un éxit. Amb l’ajuda de voluntaris i donants, s’han assolit els objectius. D’aquesta manera, el Banc dels Aliments podrà fer front a la demanada creixent per part de les nombroses famílies que es veuen afectades greument per la imparable crisi.

La Fundació ens demana que s’agraeixi l’ajuda que han rebut per part de la nostra Escola durant els dies en què s’ha dut a terme la recollida.

 JORDI ANGLADA 3 ESO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada