17 de desembre del 2011

UNA REALITAT QUE NO ES POT IGNORAR

El passat divendres dia 25 de novembre els alumnes de 3r d’ ESO vam dividir-nos en grups i vam participar en les sortides socials que estan incloses a la matèria de ciutadania amb la finalitat de conèixer millor el món en què vivim i, sobretot, per a “comprendre determinats comportaments de cert nombre de persones en unes específiques circumstàncies”.
 
Un grup es va dirigir cap al Casal dels Infants on van visitar la seu del Raval d’aquesta fundació benèfica. També van poder tenir oportunitat de reflexionar i conèixer el dia a dia tant dels col·laboradors com dels veïns de la zona.  

Un altre grup va anar a la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona on van reflexionar sobre la diferència entre “menjar” i “no menjar”, i com això pot influir en la nostra vida quotidiana.
 
El tercer grup va visitar la seu de l’ONG escolàpia “Servei Solidari”. S’hi va parlar d’un bon grapat de coses, com ara del curs de la vida i la humanitat; es van presentar tot tipus d’estadístiques relacionades amb les persones...
 
L’últim grup va anar a la Fundació Formació i Treball, que es dedica, a través de la recollida de roba, a generar ocupació i fer assequible als més desafavorits l'adquisició de
roba, segons van explicar els seus voluntaris.
 
La popular xocolatada de St.Josep de Calassanç va cloure la jornada. L’experiència ens va convèncer que totes les organitzacions benèfiques són importants per a construir una societat més justa. Conéixer la seva tasca ens ha acostata la realitat d’un entorn que no podem ignorar.
JORDI ANGLADA 3 ESO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada